یکی از بخش های مهم سایت مربوط میشود به متا تگ های سئو که تاثیر بسیار زیادی دارند زیرا استفاده درست از آنها کمک بسیاری زیادی در ایندکس شدن و شناخت بهتر سایت شما به موتورهای جستجو از جمله گوگل میکند. خزندههای موتور جستجو، متا تگها را برای دانستن اینکه صفحه در مورد چه موضوعی صحبت می کند، بررسی میکنند. همچنین برخی اوقات ایندکس شدن محتوای وبسایت شما، بر اساس برخورد رباتهای گوگل با متا تگهای وبسایت است. این تگها در قسمت head کد HTML وبسایت قرار میگیرند و کاربر آنها را در داخل محتوای صفحه مشاهده نمی کند، اما برای موتورهای جستجو بسیار اهمیت دارند. برای مشاهده متا تگ های سئو در هر سایت می توانید روی صفحه سایت راست کلیک کنید و گزینه View Source را بزنید.
معرفی متا تگ های سئو (Meta Tags)
از آنجایی که تعداد متا تگ های سئو زیاد هستند تصمیم گرفته ایم در مقاله زیر آنها را به ترتیب برای شما معرفی کنیم که شامل موارد زیر می شوند.
تگ عنوان (Title)
اولین تگ مربوط می شود به تگ عنوان و یا تگ Title که تگی جداگانه است و در دسته متا تگ ها قرار نمیگیرد اما در وبسایت و سئو حرف اول را میزند و پادشاهی میکند. همانطور که از اسمش پیداست عنوان کلی صفحه را مشخص می کند که توسط گوگل به کاربران نشان داده می شود و موضوع کلی سایت را به صورت مختصر و مفید نشان می دهد. عنوانی که در متا تگ عنوان مینویسید، بر روی نتایج موتور جستجو نشان داده میشود. این تگ اطلاعات خلاصهای در مورد محتوای وبسایت شما ارائه میکند. به کار بردن کلمه کلیدی و طول عنوان را باید در نظر گرفت. تگ عنوان باید بین ۳۰ تا ۷۰ کاراکتر بسته به موتور جستجو باشد، اگر چه گوگل طول حدودی ۵۴ تا ۵۶ کاراکتر را برای نمایش در نتایج انتخاب می کند (با توجه به عرض کاراکترهای فارسی به گونه ای که عرض ثابتی از صفحه را اشغال کند).
طول تگهای عنوان به طور معمول توسط خزندهها نادیده گرفته میشود. بنابراین سعی کنید قوانین K.I.S.S (کوتاه و ساده نگه داشتن) را رعایت کنید. از دیدگاه یک خواننده، تگهای عنوان بر روی صفحه نتیجه نشان داده میشوند. این تگها اولین تصور صفحه شما را در ذهن خوانندگان ایجاد میکنند. سفارشیسازی تگ عنوان مهمترین بخش بهینهسازی متا تگها میباشد.
متا تگ توضیحات (Meta Description)
این تگ اساسا محتوای وبسایت شما را توصیف میکند. بنابراین باید اطلاعات کافی را به خوانندگان شما و همچنین موتورهای جستجو منتقل کند. طول این تگ نیز محدود است که بستگی به موتورهای جستجو دارد، در گوگل طول بین ۱۵۴ تا ۱۵۶ کاراکتر برای متا توضیحات توصیه می شود. همانطور که در صفحه نتایج جستجو نشان داده میشود، به شما کمک میکند که از گروه رقیبان خود متمایز شوید. متای توضیحات یک فاکتور برجسته در تعیین میزان نرخ کلیک شما میباشد. (برای مطالعه بیشتر مقاله متا تگ توضیحات را بخوانید.)
متا تگ کلمات کلیدی (Meta Keyword)
متا تگ کلمات کلیدی مشخص کننده کلمات کلیدی اصلی مرتبط با صفحه وبسایت هستند که موتورهای جستجو در هنگام جستجوی کاربر به نمایش در میآورند؛ به عبارت دیگر بیانگر کلماتی است که بازدیدکنندگان سایت شما ممکن است با جستجوی آنها به وبسایت شما برسند. این تگ شامل لیستی از ۴ تا ۱۰ کلمه کلیدی است که مرتبط به صفحه شماست. کلمات کلیدی اصلی، ثانویه و ثالث در این تگ گنجانده شده است.
متا تگ ربات (Robots)
یکی دیگر از مهمترین متا تگها در سئو، متا تگ ربات میباشد. متا تگ ربات برای کنترل ایندکس کردن صفحه توسط موتورهای جستجوگر میباشد. با استفاده از این متا تگ میتوانید یک سری از دستورات مهم را به موتورهای جستجو بفهمانید و گاهی اوقات برای ارجاع این دستورات باید برای هر موتور جستجو یک متا تگ اختصاصی درج کرد.
یکی از کارهایی که میتوان با متا تگ ربات انجام داد این است که میتوانید به موتورهای جستجو اطلاع دهید که چه صفحاتی را از سایت شما ایندکس کنند و یا لینک خاصی را از صفحه یا سایت شما دنبال نکنند. این متا تگ جزو سئوی داخلی سایت محسوب میشود؛ به این دلیل که تغییرات و اعمال آن بر روی صفحات سایت را کاملا باید مدیر یا مهندس سئوی آن سایت انجام دهد.
جمع بندی
برخی موتورهای جستجو وجود دارند که متا تگها برای رتبه بندی صفحات وب لحاظ میکنند؛ در حالیکه برخی از موتورهای جستجو ممکن است آن را نداشته باشند. اما بهتر است یک ناشر همیشه بهینهسازی متا تگها را انجام دهد به این دلیل که ممکن است متا تگها به موتورهای جستجو، خواننده یا هر دو کمک کنند.
به طور کلی، متا تگها با توجه به اینکه اطلاعات مفید و کوتاهی را در خود دارند، در طبقهبندی محتوای اطلاعات وبسایت به موتورهای جستجو کمک بسیاری میکنند. بنابراین موتورهای جستجو راحتتر میتوانند این اطلاعات را ذخیره و بر اساس نیاز کاربر دستهبندی کنند. اگر چه اهمیت آنها مانند گذشته نیست، اما استفاده نکردن از آنها میتواند بر روی رتبه وبسایت شما تأثیر منفی بگذارد.