از میان خطاهای متداول در هنگام جستجوی شبکه گسترده وب و دسترسی به منابع و مطالب مختلف می توان ارور ۴۰۴ Not Found را نام برد که از نمایش محتویات بستر مربوطه بهصورت کامل جلوگیری به عمل آورده و صفحهای دربردارنده برخی از توضیحات بدیهی و تکراری را نمایان میکند، اما علت بروز خطای فوق چیست و چگونه میتوان به رفع آن پرداخت؟ در ادامه پاسخ این سوالات می پردازیم:
خطای ۴۰۴ چیست؟
خطای ۴۰۴ یکی از خطاهای بسیار رایج سمت کاربر (Client Side) می باشد. منابع زیادی مانند صفحات، فایلها و … میتواند در یک وب سرور وجود داشته باشد. وقتی کاربر (مثلاً یک مرورگر) درخواست دریافت یکی از این منابع، مثلاً درخواست مشاهده یک صفحه را میدهد، وب سرور صفحه مورد نظر را به کاربر برمیگرداند. حال زمانی که این صفحه در طرف سرور وجود نداشته باشد، این خطا به وی برگردانده میشود.
نشانههای خطای ۴۰۴:
خطای ۴۰۴ ممکن است در همه سیستم عاملها با همه مرورگرها پدیدار شود؛ زیرا این خطا از سمت کاربر به سمت سرور هدایت میشود. این خطا با پیغامهای مختلفی ممکن است همراه شود. از جمله رایج ترین پیغامهای آن در مرور گرها موارد زیر است:
- ۴۰۴ Not Found
- Error 404
- HTTP 404
- Error 404 Not Found
- ۴۰۴ File or Directory Not Found (فایل یا پوشه درخواستی پیدا نشد)
- HTTP 404 Not Found
- ۴۰۴ Page Not Found (صفحه مورد نظر پیدا نشد)
- The requested URL [URL] was not found on this server. (صفحه درخواست شده در سرور پیدا نشد)
- WU_E_PT_HTTP_STATUS_NOT_FOUND (در سرورهای خدمات مایکروسافت)
- ۰x80244019 (در سرورهای خدمات مایکروسافت)
خطای ۴۰۴ چگونه به وجود میآید؟
زمانی که کاربر (مثلاً مرورگر) درخواست دریافت یا مشاهده یک منبع (مثلاً یک صفحه از وب سایت) را به وب سرور ارسال میکند، وب سرور پس از بررسی درخواست، درصورتی که منبع درخواست شده وجود داشته باشد، این منبع را به کاربر ارسال میکند. حال فرض کنید درخواست دریافت یا مشاهده منبعی را میکنیم که در سرور وجود ندارد. در این صورت وب سرور خطای ۴۰۴ را به کاربر ارسال میکند.
دلایل روبرو شدن با خطای ۴۰۴:
کاربر با دلایل مختلفی با خطای ۴۰۴ یا همان خطای “صفحه مورد نظر پیدا نشد” مواجه می شود. در زیر به چندین مورد از این دلایل اشاره میکنیم:
- ممکن است کاربر آدرس (URL) را به اشتباه وارد کند. در این صورت درحالی که کاربر منتظر مشاهده یا دریافت صفحه یا سایر منابع است، درواقع منبع دیگری را از وب سرور درخواست کرده است.
- ممکن است کاربر آدرس (URL) را به درستی وارد کرده باشد. اما به دلایلی، منبع مورد نظر از سرور وبسایت حذف شده باشد.
- ممکن است مسیر منبع مورد نظر، یا اسم آن در سرور تغییر داده شده باشد. در این صورت به احتمال زیاد بدون ارجاع به URL جدید، با داشتن URL قدیمی، نمیتوانید منبع مورد نظر را درخواست کنید.
نحوه برطرف کردن خطای ۴۰۴:
- با زدن کلید F5 صفحه ی مورد نظر را Refresh کنید.
- درصورتی که به محتوای آن صفحه نیاز دارید میتوانید از نسخه کش شده آن استفاده کنید. برخی از سرویسهای اینترنتی صفحات وبسایت را به صورت کش ذخیره کرده و به کاربران نشان میدهند.
- اطمینان حاصل کنید که آدرس وارد شده کاملاً صحیح است. برای مثال، کاربران در بعضی مواقع بجای “/” به اشتباه از “\” استفاده میکنند.
- این خطا را همراه با لینک و محلی که از آن هدایت شده اید، به مدیر وبسایت اصلی گزارش کنید. به احتمال زیاد این مشکل از طرف وی حل میشود.
- کش مرورگر خود را پاک کنید زیرا ممکن است این مشکل صفحه مورد نظر حل شده باشد ولی محتوای صفحه خطا همچنان به کاربر نشان داده شود.
- قسمتی از لینک را پاک کنید برای مثال: اگر این صفحهrayantaban.com/a/bc.html باشد آن را به www.rayantaban.com/a تبدیل کنید یعنی چند حرف از آخر لینک را حذف کنید معمولا این روش جواب می دهد .
- صفحه ی مورد نظر را در Google یا Bing جست و جو کنید .
- Cashمرورگر خود را پاک نمایید و دوباره امتحان کنید .
خطای ۴۰۴ معمولاً از طرف کاربر است با این حال کار زیادی نمیتوان برای برطرف کردن آن انجام داد چون درواقع اصلاً منبع مورد نظر وجود ندارد. اما گزینههایی وجود دارند که در تسریع برطرف شدن خطا کمک کرده و امکان مشاهده نسخه پیشین صفحه را به کاربر میدهد:
خطای ۴۰۴ چه تاثیری بر سئوی وب سایت دارد؟
صفحات ۴۰۴ دشمنان سئو تلقی نمی شوند، اما به هر حال اصلا خوب نیست که یک لیست بلند بالا از صفحات ۴۰۴ در وبسایت خود داشته باشید. در واقع نگرانی اصلی من در مورد صفحات ۴۰۴ این است که آنها تجربه کاربری ضعیف و ناخوشایندی را برای بازدیدکنندگان از وبسایت فراهم می کنند. با توجه به اینکه ما با بهینه سازی موتور جست و جو همیشه سعی داریم یک تجربه کاربری خوب را برای کاربران وبسایت خود فراهم آوریم پس در همه حال باید مواظب چنین صفحاتی بوده، آنها را مدیریت و کنترل کرده تا تلاش های ما در جهت ارائه یک تجربه خوب برای کاربران هدر نرود.